Magyarország

2011.03.29. 19:35

Sporthírek - vívás

<p>Singer Martin, Szalai Szonja és Gólya Fruzsina is a legjobb nyolc közé jutott a kadet vívó világbajnokságon</p>

A verseny honlapján elérhető információk szerint a a kadet korú - 1994-ben és utána született - fiúk kardvívásának 64-es táblájára két magyar fiatal került fel. Szabó Tóni kazah ellenfelét még legyőzte, de a 32 között a - később elődöntőig jutó - olasz Leonardo Affede nyert ellene. Singer Martin török, bolgár és német versenyzők ellen harcolta ki a legjobb nyolc közé kerülést, ott 15:14-re maradt alul az olasz Luca Curatoli elleni összecsapáson.

Női tőrvívásban három magyar szerepelt a főtáblán. Szabó Dorottyát libanoni versenyző győzte le; Szalai Szonja az első fordulóban erőnyerő volt, a másodikban magabiztosan győzte le brit ellenfelét, a 16 között szlovák lánnyal találkozott, ellene is nyert; Gólya Fruzsina is a 32 között kezdett - osztrák ellenfél, majd a Szabó Dorottyát legyőző libanoni lány ellen jutott tovább.
A legjobb nyolc közül azonban egyiküknek sem sikerült nyerni: Szalait az olasz Martina Sinigalia, Gólyát az amerikai Lee Kiefer győzte le - meglehetősen sima mérkőzésen.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!