Magyarország

2011.03.25. 16:05

Nyomozás az ajkai önkormányzatnál a Jobbik feljelentése nyomán

<p>Nyomozás indult az ajkai önkormányzatnál a 2010-ben, az Állami Számvevőszék által feltárt szabálytalanságok ügyében. Az ügyben Ferenczi Gábor jobbikos országgyűlési képviselő tett feljelentést. A Jobbik közleménye szerint csütörtökön a rendőrség elrendelte a nyomozást, egyben az ajkai rendőrkapitány elfogultságára hivatkozva kérték más hatóság kijelölését ennek lefolytatására.</p>

2010. szeptember 6-tól október 22-ig az Állami Számvevőszék a fejlesztési célú támogatási rendszer ellenőrzésének kapcsán számvevőszéki ellenőrzést folytatott le Ajka Város Önkormányzatánál. A vizsgálat több szabálytalanságot és törvénytelenséget fedezett fel. A jelentésből kiderül, hogy az önkormányzatnál számos esetben megsértették a közbeszerzési törvényt.

Ferenczi Gábor március elején a parlamentben beszélt arról, hogy Ajkán az egyes beruházásokat úgy osztották fel, hogy ne essenek a közbeszerzési törvény hatálya alá, így például a városközpont rehabilitációját is. Az útfelújításokat és térkövezéseket hosszú évek óta rendszeresen ugyanazon szocialista önkormányzati képviselő cége végzi. Az erről szóló szerződések Állami Számvevőszéki vizsgálatra történő benyújtását Schwartz Béla megtagadta Ferenczi Gábor szerint.

- Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!