Magyarország

2011.03.23. 18:40

Nagy erővel, Cozma szívére céloztak - már nem lehetett volna megmenteni

<p>Nagy erővel, célzott késszúrással végeztek az MKB Veszprém játékosával az igazságügyi orvosszakértő szerint. Az ügy szerdai tárgyalásán kiderült az is, hogy Marian Cozma életét akkor sem lehetett volna megmenteni, ha azonnal segítséget kap.</p>

Egy 15-20 centiméter hosszúságú pengével ölték meg Marian Cozma román kézilabdázót - állította az igazságügyi orvosszakértő az emberölési per szerdai tárgyalásán. A szakértő azt mondta, az első, vesetáji szúrás önmagában nem lett volna életveszélyes, de a halálos szúrás 18 és fél centiméter mély volt, ez a szívét érte. Mint mondta, a kézilabdázó egy-két perc alatt halhatott bele sérülésébe, így - akármilyen gyorsan is érkezett volna a segítség - nem tudták volna megmenteni az életét. A szakértő úgy véli, a végzetes szúrás célzott volt és nagy erővel történt.

A boncorvosok több külsérelmi nyomot is találtak Cozma testén, amelyek még halála előtt keletkeztek: a halántékon, az áll alatt, illetve a szemzugban, ezeket a sportoló székkel való ütés során is elszenvedhette. Arra utaló jeleket nem találtak a szakértők, hogy a már halott Cozmát is bántalmazták volna. Elmondta azt is, hogy a játékos vérében 1.6 ezrelék alkoholkoncentrációt találtak. Ez közepes alkoholos állapotot mutat.

Pesic kapcsán egy másik orvosszakértő azt vallotta, ha a szerb játékos nem kapott volna azonnali szakszerű orvosi ellátást, ő is belehal sebébe. Az orvosszakértő szerint nem lehet kizárni azt a lehetőséget, hogy ugyanaz a késsel szúrták meg őt is, mint Cozmát. Zarko Sesum sérüléseiről pedig azt mondta, a rúgástól a bal szeménél arccsonttörést, és orrcsonttörést szemgödörcsonttörést szenvedett. Bár ezek a sérülések hat hét alatt begyógyultak, ha nem műtik meg, maradandó fogyatékossággal élne.

-Független HÍrügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!