Magyarország

2011.03.31. 14:40

Késhet a második féléves Bursa Hungarica ösztöndíjak egy része

<p>Valószínűleg késhet a Bursa Hungarica Ösztöndíjak egy része, mert négy megyei önkormányzat nem utalta át határidőig a saját részét a második félévben esedékes kifizetésekhez a Wekerle Sándor Alapkezelőnek. A Baranya, Heves, Komárom-Esztergom és Pest Megyei Önkormányzat nem tartotta a január 31-i határidőt - ezeket az alapkezelő felszólította, hogy rendezzék tartozásukat, mert addig nem tudják továbbutalni a pénzt a felsőoktatási intézményeknek.</p>

A Wekerle Sándor Alapkezelő márciusban kezdte meg a 2010-11-es tanév második félévében esedékes Bursa HungaricaÖsztöndíjak folyósítását. Eddig 23 854 diák pénzét utalták el, összesen 464 millió 591 ezer 500 forintot. Olyanok ösztöndíját küldték el eddig a felsőoktatási intézményeknek, akiknek az erre jogosultságát az intézmények visszaigazolták, illetve akik esetében megérkezett a települési valamint a megyei önkormányzati díjrész az alapkezelő számlájára.

A települési és a megyei ösztöndíj-részeket az alapkezelő utalása után kiegészítik még a felsőoktatási intézményi résszel, ezután kapják meg a diákok. Ha az érintett négy megyei önkormányzat rendezi tartozását, az alapkezelő folytatja az ösztöndíjak utalását a felsőoktatási intézményeknek - olvasható az alapkezelő csütörtöki közleményében.

-FüggetlenHírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!