Magyarország

2011.03.11. 09:29

Kijavították a megrongálódott hasznosi víztározót

<p>Több mint négyszázmillió forintot költött az Észak-magyarországi Vízművek Zrt. a hasznosi víztározón elvégzett javításokra és módosításokra. A létesítményt a napokban próbaüzemen tesztelik - értesült a Független Hírügynökség.</p>

A tavaly meggyengült gát megerősítésével, továbbá a zsilipkorszerűsítéssel és a kapcsolódó munkálatok elvégzésével a pásztói térségben élők az élet-, és vagyonbiztonságuk stabilizálódását várják. A hasznosi víztározó üzemeltetéséről, illetve a már elvégzett, és folyamatban lévő munkálatokról a Nógrád Megyei Védelmi Bizottság elnöke, Becsó Zsolt a Független Hírügynökségnek elmondta: a folyamatban lévő engedélyezési eljárásokat követően az újonnan beépített zsilip kipróbálása érdekében a víztározót az engedélyezett üzemi szintre kell feltölteni. A próbaüzemet normál időjárási körülmények között, azaz a nagyobb esőzések előtt végzik majd el. Becsó Zsolt hozzátette: a megyei védelmi bizottság a későbbiekben is kiemelt figyelmet fordít a víztározó biztonságos működésére, s folyamatosan kérik az aktuális adatokat az érintett vízügyi szervektől.

Tavaly júniusban veszélyhelyzetet hirdetett ki a Kormányzati Koordinációs Bizottság Pásztó és Hasznos térségére. A veszélyhelyzet elrendelését és a koordinációs bizottság összehívását a Nógrád Megyei Védelmi Bizottság kérte, az esőzések miatt kialakult rendkívüli helyzet miatt. Akkor gátszakadástól tartva Pásztón és annak a hasznosi városrészében több mint kétezer embernek kellett néhány napra elhagynia az otthonát.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!