Magyarország

2011.03.28. 15:52

Kettős gyilkosság Fóton - a férfi nem bírta elviselni a szakítást

<p>Nem bírta elviselni a szakítást - ezért ölt a fóti kettős gyilkosság gyanúsítottja. A férfi egy franciakulccsal gyilkolta meg pártját és annak édesanyját.</p>

Azt még vizsgálják, hogy előre kitervelte-e tettét, illetve, hogy beszámítható volt-e ekkor. Miután végzett áldozataival, magát is meg akarta ölni, de meggondolta magát. Már előzetesben van.

A férfi egy a garázsban talált franciakulccsal végzett áldozataival még a délelőtti órákban, különös kegyetlenséggel. Először élettársát gyilkolta meg, utána pedig párja édesanyját. Az idős asszony azért ment fel az emeletre, mert zajt hallott, menekülni nem lett volna esélye. Miután megölte őket, a munkahelyére ment, és egy levelet hagyott a munkatársának, amelyben azt kérte, értesítse a rendőröket, hogy három hónapos kislánya a házban van. A kocsit a helyszínen hagyta, gyalog távozott. Felment a budai hegyekbe, ahol végezni akart magával. Végül ezt nem tette meg, sőt, édesapját is meglátogatta, és elmesélte neki, mi történt. Végül az őt ért nyomás miatt adta fel magát. A gyilkos beismerte tettét, és nagyrészt együttműködő volt a rendőrökkel. Előzetes letartóztatásáról hétfőn döntött a bíróság. Gyermeke egyébként jól van, egy gyermekotthonban várja, hogy eldőljön, mi lesz a sorsa.

Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a férfi holmijai össze voltak pakolva, és ki voltak téve a szoba közepére, mire hazaért. Nem bírta elviselni a szakítás gondolatát, ezért gyilkolt. A rendőrség azt még vizsgálja, hogy előre kitervelte tettét, vagy hirtelen felindulásból ölt. Ugyancsak kérdéses az is, hogy beszámítható volt-e ekkor.

A férfi és a nő kapcsolatáról annyit tudni, hogy 2009 karácsonya óta tartott. A pár az interneten ismerkedett meg. Egyelőre még tisztázásra vár, hogy mi okozta a feszültséget közöttük, de az eddigi adatok alapján valószínű, hogy ebben közrejátszott a kettejük közti egzisztenciális különbség is. Az asszony kereskedelmi igazgató volt egy cégnél, férfi pedig biztonsági őrként dolgozott. A haszonszerzést, mint indítékot ugyanakkor a nyomozók kizárták. A rendőrség egyébként cáfolja azt a sajtóinformációt, hogy a gyanúsított idegenlégiósként szolgált.

A rendőrség elnézést kért a sajtó képviselőitől amiatt, hogy nem mutattak be felvételt a helyszínről, ám mint mondták, olyan brutális gyilkosságról van szó, hogy még egy 10-20 másodperces anyagot sem tudtak volna összeállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!