Magyarország

2011.03.25. 10:25

Kabát fegyverből és lőszerből - belevarrták a csempészárut

<p>Fegyvereket és lőszereket találtak a pénzügyőrük csütörtökön egy kabátba varrva Röszkénél. A ruhadarab tulajdonosát - egy 20 éves osztrák fiatalt - a rendőrök őrizetbe vették, ellene eljárás indult.</p>

Csütörtökön egy osztrák autóbusz jelentkezett belépésre Röszkénél, ezen utazott a fiatalember. A pénzügyőrök nyilatkoztatták az utasokat, majd félreállították a járművet és átvizsgálták azt. A szigorított ellenőrzésnél a pénzügyőröknek feltűnt egy idegesen viselkedő osztrák férfi. A szokatlan magatartás oka hamar kiderült, hiszen az utas kabátjából, abba belevarrva, összesen öt darab - az előzetes szakértői vélemény szerint - átalakított gáz és riasztófegyver valamint 70 darab éles lőszer került elő.

A pénzügyőrök a fegyvereket és a töltényeket lefoglalták, az osztrák férfi ellen pedig engedély nélküli engedély kereteit túllépő behozatallal, kivitellel, átszállítással elkövetett lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek. A rendőrök a 20 éves fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe is vették - tájékoztatta a Független Hírügynökséget pénteki közleményében a Nemzeti Adó-és Vámhivatal.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!