Magyarország

2011.03.31. 15:45

Enyhítettek a fegyverszerzés szabályain

<p>A kormány eltörölte azt a szigorítást, amelyet a pécsi egyetemi lövöldözés miatt vezetett be tavaly a Bajnai-kormány. A harminc nap múlva életbe lépő kormányrendelet szerint már nem kell hároméves klubtagság a sportlövőknek ahhoz, hogy fegyvert tarthassanak.</p>

Kovács Tibor, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára a Független Hírügynökségnek azt mondta, a korábbi egy elhibázott döntés volt, mely visszavetette az egész sportágat. Egy év alatt legalább ezer ember hagyta abba ezt a sportot, ezzel nagy bevételtől estek ki a klubok. Az akkori törvényhozók a pécsi lövöldözés után nem hallgatták meg a szövetség véleményét, noha jelezte, hogy elhibázott döntésre készülnek.

A főtitkár hozzátette: a fegyvertartás és fegyverhasználat szabályait is módosítani kell még a jövőben, ez minden bizonnyal ősszel lesz, amikor megalkotják az egységes fegyvertörvényt.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!