Magyarország

2011.03.07. 16:56

Az emberek negyede az interneten intézi banki ügyeit

<p>A személyes ügyintézés után legtöbben az interneten keresztül intézik el pénzügyeiket - ez derül ki egy friss felmérésből. A kutatás szerint ugyanis a megtakarítással rendelkező magyaroknak már a negyede használja a netes banki lehetőségeket, főként a fővárosiak.</p>

A személyes ügyintézés mellett egyre népszerűbb az internetes banki ügyintézés. Az OTP Alapkezelő megbízásából készült felmérés szerint a megtakarítással rendelkező magyarok kétharmada a személyes intézkedésben hisz, míg 24 százaléka részesíti előnyben az internetet. Akik inkább a személyes lebonyolítást szeretik, szinte kizárólag így is intézik ügyeiket, míg a banki lehetőségeket preferálók is vannak, amikor inkább személyesen intézkednek. A telefonos ügyintézést inkább csak kiegészítésként használják.

A felmérés szerint az internetes ügyintézés leginkább a fővárosban és a 2000 főnél kisebb településeken jellemző, míg a személyes lebonyolítás főként a kisebb városokban népszerű.

Az OTP közleménye azt is kiemeli, hogy jelenleg több mint 1,8 millió online banki ügyfelük van, akiknek egyre nagyobb hányada használja rendszeresen az elektronikus csatornákat.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!