Magyarország

2011.03.07. 17:01

A rektorokkal egyeztetett a Médiatanács a Közszolgálati Kódexről

<p>A Magyar Rektori Konferencia március 17-ig írásos javaslatcsomagot küld a Médiatanácsnak arról, hogy a magyar felsőoktatás által képviselt elvek, célok hogyan jelenjenek meg a közmédiumok "alaptörvényében", a Közszolgálati Kódexben - ezt mondta Sándorné Kriszt Éva, az MRK elnöke mondta, miután fogadta a Médiatanács két tagját.</p>

A rektori konferencia abban érdekelt, hogy hangsúlyosabban jelenjen meg a nyelvtanulás, a tudomány, az innováció és általában az oktatási funkció a közszolgálatban.

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) egyike annak a nyolc szervezetnek, amely önállóan delegál tagot a közmédia működésének civil ellenőrzését megvalósító Közszolgálati Testületbe (KT). Az összesen 14 tagú grémium arra hivatott, hogy a Közszolgálati Kódex érvényesülését felügyelje majd az MTV-nél, a Duna TV-nél, a Magyar Rádiónál és az MTI-nél.

A Médiatanács már elkészítette a kódex vázlatát, ehhez várják most az érintett szervezetek javaslatait.

A rektori konferencia elnöke szerint 69 felsőoktatási intézménytől még várják a konkrét javaslatokat, de jónak tartanák, ha több ismeretterjesztő, távoktató műsor, több idegen nyelvű, magyarul feliratozott film kerülne be a programba, ami a nyelvtanulást segítené. Szerintük fontos lenne a pénzügyi ismeretek terjesztése, illetve a tudományos és a kutatói munka révén létrejött értékek bemutatása is.

A Médiatanács a következő hetekben a Közszolgálati Testületbe önállóan tagot delegáló többi szervezethez is egyenként ellátogat majd.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!