Magyarország

2011.03.31. 17:15

A falfirka bűncselekmény - két tizenévest fogtak el

<p>Két, 15 éves fiatalt fogtak el a rendőrök a napokban Ajkán, ahol festékszóróval firkálták össze egy lépcsőház falát. A Büntető törvénykönyv január 1-jei módosítása után már a 20 ezer forintos kárérték alatti falfirkálás is rongálásnak, vétségnek minősül.</p>

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint a rendőrök bejelentésre vonultak ki az egyik ajkai házhoz, ahol egy fiatalokból álló társaságot találtak. A zsebeikből és táskáikból festékszóró spray-k kerültek elő, színük megegyezett a közelükben lévő falra fújt festékével. A társaság egy 15 éves fiú tagja elismerte, hogy ő fújta össze a falat egy szintén 15 éves lány ismerősével. A helyszínről a 15 éves lány elmenekült, de otthonában rátaláltak a rendőrök. A két fiatalkorút előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Ellenük a januári Btk. módosítás értelmében "szabálysértési értékre falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétsége" miatt indult büntetőeljárás.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!