Magyarország

2011.02.10. 10:23

Tovább csökkent a belvízzel elöntött terület nagysága

<p>Tovább csökkent szerdán a belvízzel elöntött területek nagysága. A lakosság ellátása minden településen biztosított, közüzemi kimaradás nem történt. Újabb embereket szerdán nem kellett kitelepíteni, így továbbra is 312-en vannak, akiknek átmenetileg el kellett hagyniuk az otthonaikat- közölte csütörtökön az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. .</p>

A keddi 296.600 hektárhoz képest szerdára 291.100 hektárra csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága az országban. Ebből jelenleg 160.300 hektár vetés-szántó áll víz alatt.

A Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság ügyeletének tájékoztatása szerint szerdán 13 megyében 140 településen folyt ár- vagy belvízvédelmi védekezés. Az adatok szerint Csongrád megyében 29, Pest megye területén 26, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 17 településen folyt belvízi védekezés.

Somogy megyében, Szántódon 6 üdülőingatlant veszélyeztetett a belvíz, de a korábban kiépített nyúlgát védi az épületeket.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a belvíz miatt lezárták a Fegyvernek belterületét és a 34. számú főközlekedési utat összekötő 0154 helyrajzi számú utat. A Jásztelek és Jászapáti közötti utat pedig a vízátfolyás miatt tartják lezárva.

A hazai folyók közül a Hortobágy-Berettyó, a Sajó, a Takta és a Német-ér fővédvonalain 130 kilométer hosszon volt szerdán I. fokú árvízvédelmi készültség.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!