Magyarország

2011.02.21. 16:03

Tarr Béla: Kénytelen vagyok elhatárolódni - index.hu

<p>Kénytelen elhatárolódni a berlini Tagesspiegel február 20-án megjelent interjújától- közölte Tarr Béla Berlinben, a vele készült beszélgetésre utalva.</p>

Az index.hu írása szerint a rendező megalázónak tartja, hogy ez bekoszolja a film sikerét és fogadtatását, és a napi politikai szintre süllyeszti le- mondta a német lapban megjelent cikkre reagálva.

Tarr Béla A torinói ló című alkotása szombaton Ezüstmedve-díjat kapott a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A cikk a díjátadó előtt készült, illetve az előtt, hogy a rendező tudta volna, milyen elismerést kap. "Az írás stílusa nem az ő stílusa, sem harcolni, sem vitatkozni, sem érvelni nem szokott ilyen módon"- mondta Tarr Béla.

A Tagesspiegel szombati cikke szerint Tarr Béla tiltakozik a magyar kormány kultúrpolitikája ellen, ami szerinte tönkreteszi az alkotók munkafeltételeit. "Ez a kormány éppen most változtatja meg az alkotmányt, és húsz évnyi hivatali időre rendezkedik be. A kormánynak kell mennie, nem neki" - állt az írásban. A cikk szerint Tarr Béla azt is mondta, hogy a magyar kormány gyűlöli a magyar értelmiséget, mert az liberális és ellenzéki.

Az index.hu úgy tudja, hogy Tarr Béla hétfő délelőtt találkozott a lap újságírójával, hogy megvitassák a stiláris problémákat, amelyek esetleg tartalmi problémákká válhattak. Azt azonban nem tudni, hogy közölnek-e helyreigazítást a lapban.

Szőcs Géza kulturális államtitkár a Hír TV-ben vasárnap este azt mondta, hogy "Tarr Béla szerint a megjelentek szöges ellentétben állnak mindazzal, amit nyilatkozott."
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!