Magyarország

2011.02.11. 11:48

Árvíz, belvíz: 12 megye 137 településén kellett védekezni

<p>12 megye 137 településén kellett védekezni az ár-illetve belvíz miatt csütörtökön. A belvízzel elöntött területek száma tovább csökkent, és újabb kitelepítésekre sem volt szükség. Az árvízi helyzet sem változott: 130 kilométeren volt szükség védekezésre.</p>

Csütörtökön az ország egyes területein kialakult árvíz-, és belvíz miatt 12 megyében 137 településen folyt ár-, vagy belvízvédelmi tevékenység. A védekezésben 933 ember dolgozott 198 szivattyúval - írja pénteki közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A lakosság ellátása továbbra is minden településen biztosított, közüzemi kimaradás nem történt.

A Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság ügyeletének tájékoztatása szerint a belvízzel elöntött területek nagysága tovább csökkent, jelenleg 284.696 hektár áll víz alatt, ebből 156.696 hektár vetés-szántó terület. A kitelepítettek létszáma sem változott, még mindig 312 fő.

Az árvíz ellen továbbra is 130 kilométer hosszon kellett védekezni: a Hortobágy-Berettyó, a Sajó, a Takta és a Német ér fővédvonalain, mindenhol elsőfokon.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!