Magyarország

2011.02.11. 13:18

Repedések az M6-os egyik alagútján

<p>Repedést találtak az M6-os/M60-as autópálya alagútláncán - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. Az átvizsgálás még tart, emiatt délelőtt a Pécs felé vezető oldalon nem lehetett közlekedni, jelenleg a Budapest felé vezető oldal van lezárva.</p>

A javítást a tervek szerint még a napokban elvégzik, mindezt rövid idő alatt, és a forgalom minimális akadályozásával.

Az M6/M60-as autópálya alagútláncát pénteken zárták el részlegesen, mivel az autópályát üzemeltető cég felszíni repedéseket talált a C jelű alagúton, vagyis annak északi, bevezető szakaszán. Az alagutakat rendszeresen ellenőrzik, így bukkantak rá a "sérülésre" még csütörtökön, a kora esti órákban. Az előzetes vizsgálatok szerint a repedések lokális jellegűek és kizárólag az alagút bevezető szakaszát érintik. Az átvizsgálás miatt délelőtt a Pécs felé vezető oldal volt lezárva, ezt azóta már feloldották. Jelenleg pedig a Budapest felé tartókat terelik.

A Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. a Független Hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy az átvizsgálás miatt napközben számítani kell forgalomkorlátozásokra. A helyreállítást a tervek szerint még a napokban elvégzik a kivitelezők, úgy, hogy az alagút falán a meglazult
részeket eltávolítják.

A Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. ígérete szerint a javítás rövid határidővel és a forgalom legkisebb akadályozásával jár majd.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!