Magyarország

2011.02.11. 10:28

Rendőrségi véradó nap a hősi halott rendőrök emlékére

<p>Az ország 61 rendőrkapitányságán tartanak véradó napot pénteken a három évvel ezelőtt hősi halált halt Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy emlékére.</p>

A rendőr Esztergom-kertvárosban eredetileg egy családi veszekedéshez ment ki járőrtársával. A férfi, aki miatt kihívták őket, az ajtóra feszített szúnyoghálón keresztül lelőtte. Emlékére először 2010-ben rendezett országos véradást a rendőrség, a hagyományt ebben az évben is folytatják.

Az önkéntes véradással nem csak Borbély Zoltánnak, hanem a többi, szolgálat közben hősi halált halt rendőrnek is emléket kíván állítani az Országos Rendőr-főkapitányság. 2010-ben, az I. Országos Rendőrségi Véradó Napon 2566 egység vérrel gazdagították az országos vérkészletet, ez több mint 7500 emberélet megmentésére elegendő.

Pénteken a Magyar Vöröskereszt székházában Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagyról és hősi halált halt bajtársairól ünnepélyesen is megemlékeznek a rendőrök.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!