Magyarország

2011.02.07. 17:08

Orbán-beszéd - LMP: Hiányzott a konkrétum a miniszterelnök beszédéből

<p>Semmilyen konkrétum nem hangzott el Orbán Viktor beszédében. A miniszterelnök vagy nem tudja, vagy nem akarja elárulni, mit tervez az ország előtt álló súlyos gondok megoldása érdekében - jelentette ki Jávor Benedek, az LMP országgyűlési képviselője, a kormányfő hétfői beszédére reagálva.</p>

Nagy várakozás előzte meg a miniszterelnök évértékelőjét, miután az ország súlyos problémákkal néz szembe, ám ehhez képest a beszéd semmilyen konkrétumot nem tartalmazott - mondta Jávor Benedek. Hozzátette: nem elég közhelyeket felsorolni, felelős államférfihoz méltó módon fel kellett volna vázolni a gondokat és azokra megoldást adni. A kormányfő azonban nem ejtett szót sem a devizahitelesek problémáiról, sem arról az intézkedéscsomagról, amelyet a tervek szerint hamarosan bejelentenek. Nem beszélt a nagy ellátórendszerek - az oktatás vagy az egészsgügy - reformjáról, sem az uniós elnökséggel kapcsolatos kérdésekről - emelte ki a képviselő.

Jávor Benedek úgy fogalmazott: az évértékelő mint műfaj nem a kormányprogram ismertetése, de a közmondásokból összeollózott beszéd nem méltó Magyarországhoz és a magyar miniszterelnökhöz. Az ellenzéki képviselő közölte: ezek után felfokozott a várakozás Orbán Viktor parlamenti nyitóbeszéde iránt, hogy kiderüljön, hogyan készül a kormány szembenézni a gondokkal.
- Független Hírügynökség  -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!