Magyarország

2011.02.22. 17:58

MSZP: Megengedhetetlen a köztisztviselők és kormánytisztviselők titkosszolgálati megfigyelése

<p>Megengedhetetlennek tartja az MSZP, hogy az állam titkosszolgálati eszközökkel figyelje a köztisztviselők és közalkalmazottak egy körét. A párt úgy véli, hogy ez az intézkedés beleillik abba a sorozatba, ami miatt a közszféra lesújtó helyzetbe került.</p>

Harangozó Tamás az MSZP elnökségi tagja keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a sajtóhírek szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) a köztisztviselőknek és közalkalmazottaknak alá kell írniuk egy papírt. Eszerint beleegyeznek abba, hogy az állam titkosszolgálati eszközökkel figyeli őket a munkájuk idején. A szocialista politikus elmondta, hogy ez egy tavaly decemberben elfogadott törvény alapján lehetséges és nemcsak a NAV dolgozóira, hanem a teljes rendvédelmi állományra érvényes.

Haranozó Tamás szerint az MSZP következetesen és keményen képviseli mindazok ügyét, akikkel szemben a kormány elfogadhatatlan eszközöket vet be. A kétharmados országgyűlési többség ellen azonban kizárólag parlamenti eszközökkel küzdeni - szerinte - nagyon nehéz. Éppen ezért bízik a nyilvánosság erejében.

Tukacs István szocialista képviselő szerint a megfigyelés betetőzi a köztisztviselőkkel kapcsolatos eddigi intézkedéseket. Itt említette az indoklási nélküli kirúgás lehetőségét, a 98 százalékos "büntetőadót", illetve a személyi jövedelemadó megváltoztatásának hatásait.

Korábban a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének főtitkára érthetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte, hogy titkosszolgálati eszközökkel gyűjtenének adatokat köztisztviselőkről és kormánytisztviselőkről.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!