Magyarország

2011.02.05. 17:43

Megsüllyedt kút miatt kellett kiüríteni két házat Dányban

<p>Egy megsüllyedt ásott kút miatt kellett két házat elhagyniuk a lakóknak a Pest megyei Dányban. A házak falain repedések keletkeztek, ezért a biztonság kedvéért az alpolgármester intézkedett a házakban lakók - összesen hét ember - ideiglenes elhelyezéséről. A statikus mérnök ugyanis csak hétfőn tudja megvizsgálni az épületeket.</p>

Dányban az egyik utcában két ház lakói kényszerültek kiköltözésre otthonukból. A két épület között egy ásott kút van, amelynek a pereme valamiért szélesedni kezdett. A két ház falain feltehetően emiatt repedések keletkeztek.

A lakók tűzoltókat hívtak, ők biztosították a helyszínt és értesítették az alpolgármestert, aki statikus mérnököt rendelt ki a helyszínre. A mérnök hétfőn fogja megvizsgálni, hogy az épületek lakhatóak maradtak-e vagy sem. Addig az önkormányzat a két házban lakó hét embernek a hétvégre ideiglenes elhelyezést biztosított - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!