Magyarország

2011.02.17. 10:13

Jövő szerdáig kell hitelesíteni az elektronikus felsőoktatási jelentkezéseket

<p>Február 23-ig hitelesíthetik jelentkezésüket azok, akik az e-felvételit választották, vagyis az interneten töltötték ki az űrlapokat a határidőig, kedd éjfélig. A hitelesítés ugyanolyan elengedhetetlen, mint a jelentkezési lapok aláírása - hívják fel a figyelmet a felvi.hu honlapon.</p>

A hitelesítés elvégezhető az Ügyfélkapu segítségével, vagy postázni is lehet a hitelesítő adatlapot. A hitelesítő adatlap az e-felvételi felületéről nyomtatható ki, majd aláírva erre a címre kell visszaküldeni: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190.

Aki nem feltölti, hanem utólag beküldi a pontszámításhoz szükséges eredményeit igazoló dokumentumok másolatait, célszerű ezeket és a hitelesítő adatlapot együtt, egy borítékban postára adnia - olvasható az ajánlásban.

Az Ügyfélkapu használatához regisztrálni kell az okmányirodában, ezután az e-felvételi felületén található hitelesítés funkció használatával a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezés után a hitelesítés automatikusan megtörténik.

A hitelesítő adatlap feldolgozásáról és az ügyfélkapus hitelesítésről is értesítést kapnak a jelentkezők e-mailben. Ha sikerült a hitelesítés, az adataik bekerülnek a központi felvételi nyilvántartásba.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!