Magyarország

2011.02.05. 08:38

Jobbik: A kormány reális adatokkal számoljon

<p>A kormány álomvilág helyett szálljon le a földre és a valós, reális adatokkal számoljon - így reagált a Jobbik arra, hogy a nemzetgazdasági miniszter 2014-ig 300 ezer új munkahely megteremtéséről beszélt.</p>

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az Európai Bizottság illetékes biztosának írt levelet a következő időszakról. Ebben arról is ír, hogy a gazdaságpolitika homlokterében továbbra is a foglalkoztatottság növelése és a versenyképesség javítása áll. Szerinte a legfrissebb foglalkoztatottsági adatokban már érezhetők az első eredmények, ami arra mutat, hogy elérhető a cél, 300 ezer új munkahely teremtése 2014-ig.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese pénteken arra hívta fel a figyelmet, hogy a miniszter lejjebb adott várakozásaiból, hiszen az egy hónappal ezelőtt 2014-ig megjósolt 400 ezer munkahely vízióját egynegyedével csökkentette. Az ellenzéki párt - szakértők segítségével kidolgozott makrogazdasági előrejelzése szerint - maximum 150 ezer új munkahelyet tart reálisnak.

A Jobbik szerint az "eltúlzott kincstári optimizmus" miatt az ország elveszítheti hitelességét a gazdasági szereplők előtt. Ezért felszólítják a kormányt, hogy álomvilág helyett szálljon le a földre és valós, reális adatokkal számoljon.

Korábban Gúr Nándor szocialista képviselő azt közölte: groteszknek tartja az MSZP, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2014-re 300 ezer új munkahellyel számol, hiszen néhány hónapja még 400 ezer új állásról beszéltek. Az ellenzéki párt szerint ha ezzel a tempóval haladnak, akkor az év végére már nulla új munkahelyet fognak bejelenteni.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!