Magyarország

2011.02.28. 17:43

Újabb kutyatámadás - szomszédjának kutyái öltek meg egy idős embert Rózsaszentmártonban

<p>A szomszéd kutyái martak halálra egy 88 éves férfit a Heves megyei Rózsaszentmártonban. Az egyik kutyát lelőtték, egyet megsebesítettek, a harmadik elszökött.</p>

A hétvégén a Pest megyei Leányfalun történt hasonló eset. Egy 52 éves férfit kellett életveszélyes állapotban kórházba vinni, miután rátámadt egy kutya, amit ismerősének segítve vitt el sétálni vitt.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 88 éves férfire hétfőn délután támadt rá szomszédjának három nagytestű, szabadon tartott kutyája az utcán, a háza előtt. Az idős férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe. A hatvani rendőrkapitányság rendőrei az egyik kutyát kilőtték, egyet megsebesítettek, a harmadik elmenekült. A megsebesített, illetve elszökött ebet keresik.

Vasárnap egy 52 éves férfit támadott meg a rábízott nagytestű kutya Leányfalun. A sérültet súlyos fejsérüléssel szállították kórházba mentőhelikopterrel. Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek hétfőn délután azt mondta: vasárnap még a közigazgatási eljárás szabályai szerint kezdték vizsgálni az eset körülményeit, hétfőn azonban súlyos testi sértés miatt indítottak eljárást. Erre azért volt szükség, mert a nyomozóknak így több lehetősége van arra, hogy tisztázzák a kutyatámadás körülményeit.

Mint ismert, az 52 éves férfit akkor támadta meg a kutya, amikor azt vasárnap reggel sétálni vitte. A nagytestű állat nem a férfié volt, csak rábízták. Az életveszélyes állapotban lévő sérültet Budapesten, a Honvéd Kórházban ápolják.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!