Magyarország

2011.02.18. 14:57

Illegális fakitermelők ellen a rendőrség és a nemzeti park

<p>Egy hónapig ellenőrizték a természetvédelmi területeket a rendőrök és a természetvédelmi őrök közösen Bács-Kiskun megyében. Egy embert környezetkárosítás miatt elfogtak, 15 emberre helyszíni bírságot szabtak ki, összesen 150.000 forint büntetést kell kifizetniük. A közös ellenőrzés eredményeként a hatóságok azt tapasztalták, hogy a térségben megszűntek az illegális fakitermelések - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.</p>

A természetvédelmi őrszolgálattal végzett közös illegális fakitermelések megfékezésére irányuló egy hónapos akciót január közepén kezdték a rendőrök. Ez idő alatt a védett természeti területeken folyó erdészeti munkák törvényességét, a munkákhoz szükséges hatósági engedélyeket, a különböző szállító járműveket, a szállítmányok eredetét, szállítási dokumentumait ellenőrizték a nemzeti park és a rendőrség munkatársai. Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Bugac-Bócsa törzsterületén és hat környező településen igazoltattak: Bugacon, Bugacpusztaházán, Orgoványon, Bócsán, Kaskantyún és Páhin.

Minden járőrözésen két rendőrjárőrpáros és két természetvédelmi-őrpáros vett részt. A rendőrök az utakat, a természetvédelmi őrök pedig a természetvédelmi területet ellenőrizték. Az akció során egy embert fogtak el, akit környezetkárosítás miatt köröztek, és 167 embert igazoltattak. Emellett öt szabálysértési eljárás indult, valamint 15 igazoltatott emberre összesen 150.000 forintos helyszíni bírságot szabtak ki.

A rendőrség tájékoztatójában úgy fogalmazott, hogy az ellenőrzések hatására a térségben megszűnt az illegális fakitermelés.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!