Magyarország

2011.02.17. 09:38

Halál az offshore-ra - HVG

<p>Nem lehet élni a januártól hatályos adóamnesztiával, mert még mindig nem jelölték ki az ilyen ügyeket intéző bankokat, amelyek garantálnák az adósok névtelenségét - olvasható a friss HVG-ben.</p>

Az adóamnesztia azon magánszemélyeket érinti, akik hazahozzák külföldi jövedelmüket vagy magyarosítják itthon bejegyezett, de offshore tulajdonban lévő cégüket. A jogalkotók abban bíznak, hogy az év végi határidőig több tízmilliárd forintnyi, külföldön rejtőzködő jövedelem térhet haza. A mostani amnesztiaszabály egyik újdonsága, hogy az érintetteknek nem kell feltüntetniük az adóbevallásukban a hazahozott jövedelmet. A pénzt magyarországi bankba kell utaltatniuk, amely levonja az adót és azt a befizető nevének közlése nélkül továbbküldi az adóhatóságnak. A bank minderről igazolást ad ki, amely a magánszemélynek például egy vagyonosodási vizsgálatnál jöhet jól. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete azonban nem jelölte még ki a lehetséges bankok listáját, így ha valaki haza akarná is hozn i a jövedelmét, egyelőre nem tehetné meg - írja a hetilap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!