Magyarország

2011.02.11. 06:03

Göncz Kinga is benne volt? - Magyar Nemzet

<p>Göncz Kinga, volt külügyminiszter is aktívan közreműködött a moszkvai ingatlanügylet tető alá hozásában - írja pénteken a Magyar Nemzet.</p>

 A lap egy birtokába került okiratra hivatkozik, amelyben az áll: " a Magyar Köztársaság hatáskörrel rendelkező hatóságai felhatalmazták" Székely Árpád moszkvai nagykövetet a kereskedelmi kirendeltség épületéről szóló szerződés aláírására. Ezen a dokumentumon van rajta a külügyi tárca egykori vezetőjének aláírása. A lap szerint Göncz Kingának pontosan tudnia kellett arról, hogy nem volt semmilyen pályáztatás sem az épület eladására, sőt, még a vagyongazdálkodási tanács sem döntött az értékesítéséről. Vagyis így bármilyen adásvételi szerződés megkötése jogsértő lett volna. Mint írják, legkésőbb 2008-ban már értesülnie kellett a törvénytelenségekről, akkor, amikor beosztottjai - Horváthné Fekszi Márta államtitkár és Faller Jenő szakállamtitkár - levelet írtak Tátrai Miklósnak, az MNV akkori vezérigazgatójának, hogy és jelezték, hogy a szerződés jogsértő és érvénytelen. A Magyar Nemzet az ügy kapcsán kereste Göncz Kingát, ám nem tudták elérni őt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!