Magyarország

2011.02.21. 19:23

Földrengés - 3000 bejelentés érkezett a Groupamához

<p>Majdnem 3000 bejelentés érkezett a januári földrengéskárok kapcsán az elmúlt hetekben a Groupama-Garancia Biztosítóhoz.</p>

A legfrissebb adatok szerint összesen több mint 380 millió forintnyi kár keletkezését jelezték az ügyfelek. Az ügyek 70 százalékát már lezárta a társaság.

A Groupama hétfői közleménye szerint a társaság kárszakértői továbbra is kiemelten kezelik az Nyugat-Magyarországon bekövetkezett földrengés okozta károk felmérését. Az eddig bejelentett 2975 kár több mint 80 százalékát szemlézték, valamivel több mint 2000 esetben pedig már fizettek is, összesen 160 millió forintot. A legtöbb káresetet Észak-Dunántúlon regisztrálták, a legutolsó információk alapján az ebből a térségből érkezett kárbejelentések értéke elérte a 270 millió forintot. A biztosító ezek 70 százalékát már feldolgozta, az eddigi kifizetésekből 138 millió forint került észak-dunántúli károsultakhoz.

A bejelentett károk jellemzően épületben bekövetkezett károk, például repedések, vakolatomlások voltak. A kisebb értékű, 100 ezer forint alatti károk esetén a Groupama Garancia Biztosító jelenleg is alkalmazza telefonos kárrendezését, így ezeket az igényeket gyorsított ütemben, 1-2 napon belül kifizetik.

Mint ismert, a 2011. január 29-én szombaton 18:41-kor Oroszlánytól néhány kilométerre északra bekövetkezett közepes méretű földrengés erőssége a rengés epicentrumában a Richter-skála szerint 4,7-es erősségű volt. Február első feléig a különböző biztosítótársaságokhoz már majdnem 10 ezer kárbejelentés érkezett, összesen körülbelül 1 milliárd forint értékű károkról.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!