Magyarország

2011.02.13. 12:28

Embercsempész és határsértők rendőrkézen

<p>Embercsempészt fogtak a rendőrök Mórahalomnál szombaton. Az egyenruhások igazoltatták a német sofőrt, akkor derült ki, hogy négy olyan embert szállít, akiknek nincsenek meg a szükséges papírjaik.</p>

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi tájékoztatása szerint a járőrök szombat hajnalban, Mórahalomnál állítottak meg egy német rendszámú autót. Mint kiderült, a kocsiban a sofőrön kívül további négy ember utazott, akinek nem voltak meg az ittartózkodáshoz szükséges irataik. Közülük hárman koszovóiak, egyikük pedig szerb állampolgár. A rendőrség adatai szerint a határsértők az éj leple alatt a zöldhatáron jöttek át gyalogosan, majd a német sofőr szállította volna őket tovább.

Az egyenhurások átvizsgálták az autót is, ahol egy kis tasakban másfél grammnyi kábítószer-gyanús anyagot találtak.

A négy határsértő ügyében idegenrendészeti eljárás indult, míg a 32 éves sofőr ellen embercsempészés és kábítószerrel visszaélés gyanúja miatt nyomoznak. Ő jelenleg őrizetben van.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!