Magyarország

2011.02.13. 14:13

Előzetesbe került a devecseri kisfiú apja

<p>Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság vasárnap annak a devecseri kisfiúnak az édesapját, aki egy hete halt meg, valószínűleg súlyos fejsérülései miatt. A 18 éves fiatalembert halált okozó testi sértéssel gyanúsítják.</p>

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, az eszméletlen kisfiút apja vitte február 2-án a helyi ügyeletes orvoshozeszméletlen állapotban. Azt mondta, hogy körülbelül három héttel ezelőtt, játék közben az ágy sarkába beütötte a fejét, de csak most lett rosszul, amikor altatás közben ringatták. A doktornő mentőhelikoptert hívott, amely a győri megyei kórházba vitte a kicsit, ám a kisfiú később meghalt. Az ajkai rendőrség kezdetben segítségnyújtás elmulasztása miatt indított eljárást, a nyomozás közben felmerült a gyanú, hogy a kisfiút bántották.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy péntekre virradó éjszaka őrizetbe vették a gyermek apját. A gyanú szerint a 18 éves devecseri férfi felelős a kicsi haláláért.

Vasárnap a bíróság úgy döntött, elrendeli az apa előzetes letartóztatását - tájékoztatott Bankó Magdolna, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A férfi ellen halált okozó testi sértés miatt folyik az eljárás.

-Független Hírügynökség-


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!