Magyarország

2011.02.15. 18:48

Elnézést kért az egészségügyért felelős államtikár

<p>A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény változásai lehetővé tették az általános tisztújítást. Ez egyes esetekben megerősítő tisztújítás lesz, de a pályázat nyitott, várják a szakmai kihívókat, hogy a legjobb szakmai programok valósuljanak meg - mondta az Egészségügyi Közlönyben múlt pénteken megjelent pályázati kiírásokkal kapcsolatban újságírók előtt Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár kedden délután, miután egyeztetett az állami fenntartású egészségügyi intézmények és háttérintézmények vezetőivel.</p>

Az államtitkár azt mondta: akit tudott, megpróbált elérni még a közlöny megjelenése előtt, ugyanakkor elnézést kért azoktól, akik a közlönyből értesültek a kiírásokról.

A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény 2011. január 1-jével módosult. A törvény átmeneti rendelkezése lehetővé tette a fenntartó részére, hogy a január 1-én betöltött, határozatlan időre szóló magasabb vezetői megbízásokat, kinevezéseket felülvizsgálhassa és 2011. február 28-ig új vezetői pályázatot írhasson ki. Ezzel egyidejűleg az átmeneti rendelkezéssel nem érintett egyéb vezető állású munkavállalókra is pályázatot írt ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

Szócska Miklós elmondta: egy esetben nincs szükség új pályázat kiírására. Az Országos Onkológiai Intézetben egy nemrég elfogadott uniós fejlesztési program végrehajtása van napirenden, így személyi változásra sincs szükség az intézmény élén.

Az államtitkár elmondta azt is: elsősorban nem a vezetői kinevezésekről, hanem az egészségügy problémáiról volt szó az egyeztetésen.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!