Magyarország

2011.02.07. 19:13

Egymilliárdot követelt tőle a bank - RTL Híradó

<p>Egymilliárdos tartozást követelt hónapokon keresztül egyik ügyfelétől az UniCredit Bank. A férfinek 5 milliós lakáshitele van a pénzintézetnél, amelyet egy ideje nem tud fizetni, mert elveszítette a munkahelyét.</p>

A bank tavaly nyáron több mint egymilliárd forinttal terhelte meg a számláját. A pénzintézetnél elismerték, hogy hibáztak, törölték a követelést, de az újra visszakerült a számlára. A második, a férfi szerint remélhetőleg immár végleges törléshez az RTL Klub Híradójának érdeklődése kellett.

Egyszerű panellakásra két éve vett fel 5 millió forint hitelt Ficsór Károly. Egy éve azonban elveszítette a munkahelyét, nem tudott törleszteni. Szólt is a banknak, amely segített, és átütemezte a törlesztést. Ezután azonban "az egyenleg mínusz 1 milliárd 359133 forint " tartalmú szöveg érkezik telefonjára hónapok óta.

Ficsór Károly többször érdeklődött a bankfiókban, azt állítja, nem kapott magyarázatot. Írt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének is, de ott sem segítettek neki. Most már azt sem tudja, mennyi lehet a valódi tartozása. Ha bármilyen kis összeg érkezik a számlámra, azt azonnal levonnák, egy-két órán belül, ha valamiért kerülne a számlámra 1 milliárd forint, akkor ennyi erővel azt is azonnal levonnák - mondta a férfi.

A banknál elismerték, hogy hibáztak. Ráadásul egyszer már törölték az inkasszót, de az valamiért újra visszakerült ügyfelük számlájára. Miután az RTL Híradó érdeklődött, újra törölték a milliárdos tartozást. Sipos József, az UniCredit Bank kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a technikai malőr sajnos újra megtörtént, ez a téves összeg újra rákerült a számlára, azóta természetesen levették. De mivel ez ismételt hiba volt, megvizsgálják a bankon belül a személyi felelősséget és a technikai megoldást is, és garantálják, hogy ilyen holnaptól nem fordulhat elő - mondta Sipos József.

A banknál saját védelmükben annyit mondtak, hogy a férfi eredeti hiteltartozásával kapcsolatban segítőkészek voltak.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!