Magyarország

2011.02.17. 08:13

Busás juttatás, hét jogcímen - Magyar Hírlap

<p>A Malév Zrt. vezérigazgatója hét jogcímen összesen ötmillió forint körüli juttatásban részesül havonta és ehhez jön még az ingyenes cégautóhasználat is - írja a Magyar Hírlap a malev.hu portál közérdekű adataira hivatkozva.</p>

Martin Alexander Gauss bruttó kétmillió forint személyi alapbért kap, mellé még harminc százalékos repülési átalányt, igazgatósági tagsági tiszteletdíjat, hajózó napidíjat, vezetői prémiumot, lakásbérleti hozzájárulást, illetve cafetériát. Szakértők szerint a vezérigazgató nem hajózó állományú tagja a Malévnak, vagyis nem pilóta, így nem kaphatna sem hajózó napidíjat, sem átalányt. A lap szerint papíron hiába nem lehet a vezetők bére havi bruttó kétmillió forintnál több egyik állami vállalatnál sem, akár nyolcvan százalékos prémiumot is kaphatnak, valamint átalányokat és tiszteletdíjakat. Ezek pedig akár meg is duplázhatják a jövedelmüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!