Magyarország

2011.02.25. 17:58

A kivitelező meglepődött, hogy a kisújszállási elkerülőn feltárt hibákon

<p>Nem tartja megalapozottnak a 4-es főút kisújszállási elkerülőjének kivitelezője azokat a hibákat, amelyekre hivatkozva a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő nem vette át az érintett útszakaszt. Azon pedig meglepődtek, hogy minderről a sajtón keresztül értesültek csak.</p>

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) pénteken közölte, hogy szakemberei több kirívó szabálytalanságot is találtak a 4-es főút kisújszállási elkerülő szakaszának műszaki átadás-átvétele közben. Így a balesetveszély miatt egyelőre nem engednek forgalmat az útszakaszra.

A kivitelező PT Kisújszállás Konzorcium a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében arról írt, az útszakasz átadás-átvételén a NIF által megbízott független mérnök igazolta a műszaki megfelelőséget. A NIF eddig nem jelzett aggályokat. Ráadásul múlt héten tárgyaltak, ahol a NIF szóban felajánlotta a teljes átvételt bizonyos feltételek mellett, amelyet a kivitelező azóta már teljesített. A konzorcium így nem érti, hogy milyen szakértők hiányosságai alapján tagadták meg az átvételt.
- Független HÍrügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!