Magyarország

2011.01.05. 09:07

Vesztegetési kísérlet Röszkén - pénzt ajánlott a határrendészeknek

<p>Előbb 50, majd 300 eurót ajánlott a röszkei útlevélkezelőnek egy szerb családapa, hogy hunyjon szemet szabálysértéseik felett. A szerb férfi azért szerette volna megvesztegetni a határrendészeket, mert saját útlevelében hamis bélyegzők voltak, felesége túltartózkodott, míg fiának nem volt érvényes vízuma. Az apa ellen vesztegetés miatt tett feljelentést a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség.</p>

A férfi feleségével és fiával kedden délelőtt jelentkezett kilépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A család útleveleit már eleve úgy nyújtotta ki a kocsi ablakán, hogy sajátjába egy 50 eurós bankjegyet tett. A rendőr kivetette a pénzt az útlevélből, majd megkezdte a vizsgálatot. Ekkor derült ki, hogy a szerb férfi azért szerette volna megvesztegetni az útlevélkezelőt, mert a saját útlevelében hamis bélyegzők voltak, felesége túltartózkodott, míg fiának nem volt érvényes vízuma - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs főhadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Amikor a rendőrök közölték a családdal, hogy előállítják, a szerb sofőr emelt a téten, és már 300 eurót is ajánlott a határrendészeknek, ha elnézik a jogsértéseket és hazaengedik őket. A rendőrök visszautasították a pénzt, majd feljelentették a sofőrt vesztegetés miatt. Az ügyben eljáró Szegedi Nyomozó Ügyészség a 48 éves szerb férfit őrizetbe vette, míg feleségét és gyerekét a rendőrök kitoloncolták az országból.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!