Magyarország

2011.01.13. 11:57

Szombaton rendezik az első Balaton-Áthúzást

<p>Tihany, Szántód - Várják a jelentkezőket az első balatoni kötélhúzó versenyre, melyet szombaton tartanak a Balaton északi és déli partja között. A Balaton-Áthúzást az összefogás jelképeként rendezik meg hagyományteremtő szándékkal.</p>

A Tihany és Szántód közötti versenyt a balatoni összefogás jelképeként, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg szombaton tizenegy órától. A Balaton felett 1,5 km hosszú kötelet feszítenek ki. A kötél egy részét a Vízmentők MagyarországiSzakszolgálata adja, amely a két part között félúton a vízből ügyel a biztonságra. A kötél másik felét pedig a balatoni hajós társadalom adja össze.

Kardos Gábor a program szervezője azt mondta: a Balaton-Áthúzás alapgondolata az, hogy a távolság nem elválaszt, hanem összeköt. A Balaton-Áthúzást ezentúl félévenként tartanák meg a Balaton északi és déli partja között, az újév örömére és a balatoni szezonnyitó előtt.

A résztvevők különböző kategóriák szerint 6-6 fős csoportokban versenyeznek majd, így kiderül például, hogy az északi vagy a déli partot kedvelő nyaralók az erősebbek.

A kemény munkát pedig díjazzák is, az északi parti csapatok tagjai egy-egy palackot kapnak a déli parti pincészetek legkiválóbb boraiból és viszont: a déliek északi parti borokat vihetnek haza, függetlenül a győzelemtől.

A versenyt eredetileg a balatonfüredi jégkarnevál részeként rendezték volna meg. A felmelegedés miatt azonban a jég a Balatonon olvadni kezdett, ez azonban nem befolyásolja a kötélhúzó versenyt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!