Magyarország

2011.01.07. 12:47

Már hat emberrabló van előzetesban a novemberi budapesti eset kapcsán

<p>Újabb gyanúsítottat fogott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön abból a társaságból, akik még novemberben elraboltak és pénzátutalásra kényszerítettek egy férfit a főváros XIII. kerületében.</p>

A rendőrség tájékoztatása szerint ezzel már hatra emelkedett a gyanúsítottak száma, a bíróság minden esetben elrendelte az előzetes letartóztatást.

A BRFK a rendelkezésre álló adatok szerint úgy tudja: a férfi és több társa egy velük korábban üzleti kapcsolatban álló férfit hívott találkozóra. A társaság szerint a sértett tartozott nekik. A találkozó helyén, egy XIII. kerületi étteremben a férfit körbeállták, és megakadályozták, hogy segítséget kérjen. Csak azután engedték el, hogy a férfi a nála lévő laptopon pénzt utalt nekik.

A megfélemlített áldozat az eset után feljelentést tett a BRFK-n. A Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály összehangolt akcióban néhány nappal később három férfit fogott el, őket kihallgatták, majd őrizetbe vették. A bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásukat. Néhány héttel később újabb két embert, majd csütörtökön egy hatodikat is elfogtak az ügyben. Már ők is előzetes letartóztatásban vannak.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!