Magyarország

2011.01.25. 09:18

Még három hétig lehet jelentkezni a felsőoktatás szeptemberben induló képzéseire

<p>A 2011 szeptemberében induló képzésekre a felvételi jelentkezéseket február 15-ig lehet beadni, az elektronikus hitelesítés február 23-ig történik meg.</p>

Április végéig ellenőrizhetik a leendő egyetemisták, főiskolások az adataikat, június 1-ig kell beküldeniük az érettségi bizonyítványokat és a többletpontokat igazoló dokumentumokat, július 7-ig lehet módosítani az intézmények, szakok sorrendjén, a ponthatárokat pedig július 21-én húzzák majd meg.

A kormányzat decemberi tájékoztatása szerint 2011-ben az alapképzésre, az egységes, osztatlan képzésre és felsőfokúszakképzésre összesen 53 ezer 450, a mesterképzésekre 19 ezer 600, a doktori képzésekre pedig ezerháromszáz államilag támogatott hallgató vehető fel.

Valamelyest kevesebben tanulhatnak társadalomtudományi, gazdasági és jogi területen, a műszaki, egészségügyi és természettudományi képzésekre felvehetők száma ugyanakkor bővült. A képzések száma nem különbözik jelentősen a korábbiaktól, 8 ezer 280 képzés közül lehet választani.

A 2011-es felvételi eljárások alapvető szabályai sem változnak. A pontszámításban annyi módosítás lesz, hogy az emelt szintű érettségiért továbbra is 40 többletpontot lehet kapni, a többi jogcímen kapható többletpontok száma azonban csökken. A továbbtanuláshoz szükséges minimális pontszám továbbra is 200.

A felvételi tájékoztató már december közepe óta elérhető könyv formájában és az interneten is.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!