Magyarország

2011.01.01. 13:51

Gyilkosság a váci börtönben

<p>Agyonverte zárkatársát szombatra virradóra a Váci Fegyház és Börtönben egy vagy két elítéltje - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).</p>

A felügyelők éjjel negyed kettő körül hallottak zajt az egyik zárka felől. Bementek, de akkor már csak azt látták, hogy a háromfős zárkában egy vagy két fogvatartott olyan súlyosan megverte a harmadik elítéltet, hogy az a helyszínen meghalt. Ezután a két rab öngyilkossági kísérletet követett el a börtönben rendszeresített borotvával.

A helyszínre érkező ápolók elkezdték az életmentést, a rabok ellátását a kiérkező mentők folytatták. A két elítélt állapota stabilizálódott, kórházba szállították őket. Az intézet azonnal értesítette a rendőrséget, akik megindították a nyomozást és a BVOP is vizsgálja az esetet.

A BVOP közleménye szerint a rendszeres ellenőrzések megtörténtek, a felügyelők egy óra előtt tíz perccel vizsgálták át a zárkákat.

- Független Hírügynökség -


Gyújtogatás Nyíregyházán

fuggetlen | 2011.01.01 09:45
Teljesen leégett egy ház szombat reggelre a nyíregyházi Sátor utcán.

Viszonylag csendesen telt a szilveszter Miskolcon

eszak | 2011.01.01 12:48
Miskolc - Szilveszter estéjén Miskolc belvárosában, a Centrum előtt igazoltattak a rendőrök egy férfit, akinél 800 darab, eladásra szánt petárdát találtak. Emiatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek ellene.

Garázs égett Csömörön

fuggetlen | 2011.01.01 08:16
Csömör - Garázstűz volt Csömörön szombaton hajnalban fél 1-kor. Az Egyenlő Esélyek Alapítvány udvarán álló, körülbelül 150 négyzetméteres zsindelytetős garázs égett 50 négyzetméteren.

Januárban várható jogerős ítélet Kaiser Ede és Hajdú László ügyében

fuggetlen | 2011.01.01 08:07
Januárban várható jogerős ítélet Kaiser Ede és Hajdú László ügyében. Kaiser esetében várhatóan január 18-án, Hajdú László esetében pedig január 20-án hirdeti ki másodfokú döntését a Fővárosi Ítélőtáblán Lassó Gábor büntetőtanácsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!