Magyarország

2011.01.10. 22:08

Felszínre hozzák a Győrben elsüllyedt hajót

<p>Győr - Búvárok segítségével az összes nyílást betömték a járművön, majd hétfőn elkezdték szivattyúzni belőle a vizet. A tulajdonos azt reméli, hogy így a hajót nem kell majd kiemelni a vízből, hanem el tudják úsztatni.</p>

A tulajdonos a Független Hírügynökségnek elmondta, mivel különböző engedélyeket kell ahhoz beszerezni, hogy elúsztassa a hajót Győrtől, ezért várhatóan csak napok múlva tudja elvinni a járművet. Mint mondta, két hónappal azelőtt vette meg a járművet, hogy elsüllyedt. Már akkor is el akarta szállítani, hogy átalakítva Bécsben, szálláshelyként üzemeltesse.

Az Octopus Tengeri Régészeti Kutató Egyesület elnöke elmondta: búváraik megnézték a hajótestet, azon egyelőre nem találtak komolyabb sérülést. Szalóky Károly Attila hozzátette: valószínűleg egy, a partról érkező vízcső törhetett el a fagy miatt, és azon keresztül szivárgott be a víz a hajóba. Miután pedig megtelt vízzel, valóban percek alatt elsüllyedhetett.

Ahogy arról korábban a Független Hírügynökség beszámolt, szemtanúk szerint percek alatt süllyedt el a több tízméteres, használaton kívüli hajó még decemberben Győrben. A vízügyi igazgatóság akkor rögzítette a járművet, de hangsúlyozták, az elszállítás már a tulajdonos feladata.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!