Magyarország

2011.01.21. 20:38

Elküldte észrevételeit a médiatörvényről az Európai Bizottság

<p>Az Európai Bizottság pénteken elküldte a magyar hatóságoknak azt a levelet, amelyben a médiatörvény egyes pontjainak tisztázását kérik. Budapestnek két hete van arra, hogy válaszoljon.</p>

A levelet Neelie Kroes, az Európai Bizottság sajtószabadságért is felelős alelnöke küldte Budapestre - közölte az AFP francia hírügynökséggel Jonathan Todd, Kroes szóvivője. Todd egy nappal korábban a Független Hírügynökségnek elmondta: a levélben azok a kérdések szerepelnek, amelyekről Neelie Kroes január 17-én, hétfőn beszélt Strasbourgban, az Állampolgári Jogok, a Bel- és Igazságügyi Bizottság, illetve a Kultúra és Oktatás Bizottság együttes ülésén.

Az Európai Bizottság szerint problémás területek lehetnek a regisztrációs szabályok, a törvény kiterjesztése a nem Magyarországon bejegyzett médiavállalatokra, a nem világos definíciók és a médiahatóság politikai kontrollja. A digitális átállásért is felelős biztos szerint az, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelménye az on-demand, tehát az igény szerint letölthető videó- és hanganyagra is vonatkozik, túl széleskörű.

Az európai uniós szabályok értelmében Magyarországnak kötelező válaszolnia a levélre, amelyre két hete van Budapestnek - mondta el az AFP-nek Todd.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!