Magyarország

2011.01.14. 12:22

Belügyminisztérium: Pintér Sándor elégedett a fővárosi rendőrfőkapitány munkájával

<p>Budapest - Pintér Sándor belügyminiszter és Hatala József országos rendőrfőkapitány is elégedett Tóth Tamással, a fővárosi rendőrség vezetőjével - így reagált a Belügyminisztérium a Népszava pénteki cikkére.</p>

A lap ugyanis arról írt, hogy értesülései szerint hamarosan meneszthetik a budapesti főkapitányt, illetve hogy komoly szakmai aggályok merültek fel munkájával kapcsolatban.

A Belügyminisztérium a Független Hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy Pintér Sándor tárcavezető és Hatala József országos rendőrfőkapitány is elégedett Tóth  Tamás szakmai munkájával. Nem osztják azt a véleményt sem, miszerint a Budapesti Rendőr-főkapitányságon kritikus helyzet alakult volna ki.

A minisztérium közleményében arra is emlékeztet, hogy Tóth Tamást - az országos rendőrfőkapitány javaslatára - PintérSándor nevezte ki. A belügyminiszter továbbra is ragaszkodik kinevezési jogkörének gyakorlásához és személyzeti döntéseiben kizárólag a szakmai megfontolásokat érvényesíti.

A Népszava pénteken írt arról, hogy értesülései szerint hamarosan menesztik Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitányt. A lap azt írta, hónapok óta keringenek olyan hírek, hogy saját közvetlen munkatársaival feszült viszonyban van, a főkapitány szinte már nem is beszél vezetőtársaival. A Népszava legfrissebb értesülései szerint komoly szakmai aggályok fogalmazódtak meg a főkapitánnyal szemben, a BRFK-n zavaros helyzet alakult ki. A főkapitányt állítólag már január elején le akarták váltani, de haladékot kapott, egyes információk szerint februárig, mások szerint az uniós elnökség végéig.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!