Magyarország

2011.01.18. 13:02

60 millióba került az új kormányzati portál

<p>Budapest - A korábbinál lényegesen kevesebb pénzbe, 60 millió forintba került az új kormányzati portál fejlesztése. A kormany.hu múlt hét óta működik, és fokozatosan veszi át az eddigi kormányzati oldalak szerepét és tartalmait.</p>

A korábbi 240 millió helyett mindössze 60 millió forint (plusz áfa) összegből oldották meg az új, egységes kormányzati portál fejlesztését. Ezt Nagy Anna kormányszóvivő mondta újságíróknak egy háttérbeszélgetésen, kedden.

A kormany.hu-n egységes szerkezetben lehet kapcsolódni a minisztériumokhoz és kormányhivatalokhoz. Felkerülnek rá a kormányzattal kapcsolatos információk, hírek. Egy legfeljebb hattagú csapat szerkeszti majd a központi tartalmakat, ők viszik majd fel a kormány munkájával kapcsolatos híreket, esetenként interjúkat készítenek a kormány tagjaival és videofelvételeken dokumentálják a kormányzati eseményeket.

A munkatársak mind a kormányzati kommunikációnál dolgoztak eddig, csak most a honlap feltöltése is az ő munkájuk lesz - mondta NagyAnna. Az új portált folyamatosan fejlesztik és igazítják hozzá az igényekhez - tette hozzá. Ennek költsége havi 3 millió forint lesz.

A kormany.hu hírportálként fog működni, vagyis az információk gyorsaságában és exkluzivitásában szeretnék felvenni a versenyt a hírügynökségekkel, más szerkesztőségekkel - jelentette ki a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!