Magyarország

2010.12.02. 07:18

Vaknak öltözve nyomozott a MÁV-vezér - Blikk

<p>Korábban a szendvicsmaffia nyomában járt, legutóbb pedig vaknak öltözve próbálta lebuktatni korrupt beosztottjait a MÁV egyik vezetője.</p>

Mészáros András akkor még nem az Utasellátót vezette, a kalauzok ellenőrzése volt a feladata. Elmondása szerint egyszer kabátot vett a fővizsgálói karszalag fölé és fehér bottal, sötét szemüvegben figyelte jegyvizsgáló kollégáját. Akciója sikerrel is járt, mint kiderült, a kalauz nem adott jegyet az egyik utasnak, pénzét azonban eltette. Miután levette álcáját, az ellenőr ledöbbent, vétkességét is elismerte. Szabóné Berta Irén, a Vakok Intézetének igazgatója szerint azonban felháborító, ha valaki bármilyen okból is vakságot imitál. A MÁV nem tervez álruhás akciókat, mint mondták, jelmezkészletük sincs. A sajtóosztály tájékoztatása szerint próbavásárlással próbálják kiszűrni az ilyen eseteket. A vasúttársaság ennek ellenére elégetett Mészáros munkájával, az Utasellátó vezetője még kitüntetést és dicséretet is kapott - írja csütörtöki számában a Blikk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!