Magyarország

2010.12.17. 17:42

Tátrai Miklóst hallgatták ki a sukorói telekcsere perében

<p>Tátrai Miklós tanúkénti meghallgatásával folytatódott a Sukoróra tervezett kaszinó beruházás telekcsere szerződésének polgári pere, pénteken, a Fejér Megyei Bíróságon, Székesfehérváron.</p>

Bilincsben, rabszíjon vezették elő a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatóját, aki a beruházással kapcsolatos másik - büntető - ügy kapcsán előzetesben van. Tátrai Miklós azt mondta: Gyurcsány Ferenc nem adott utasítást a telekcserére, csupán arra, ha jogszabályok lehetővé teszik, akkor segítse elő azt.

A polgári peres eljárást a Nemzeti Vagyonkezelő indította Joav Blum ellen, tavaly ősszel azért, hogy a 2008-as ingatlancsere-szerződést érvénytelenítsék. A csütörtöki és pénteki tárgyaláson a szerződéskötés körülményeit vizsgálták, továbbá azokat az okokat, amelyek miatt a vagyonkezelő szerint érvénytelen a szerződés. Tátrai Miklós a tárgyaláson kiállt amellett, hogy jogszerű volt az eljárás, a csere mindenben megfelelt a törvényeknek. Tátrai Miklós mellett, Nagy Jánost, Markó Andreát, Váry Andrást és Bodnár Teréziát hallgatták meg. A per február 24-25-én folytatódik további tanúk meghallgatásával.

A sukorói kaszinóberuházás ügyében a polgári per mellett még két eljárás indult. A Központi Nyomozó Főügyészség 2009 tavasza óta folytat nyomozást különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. Ebben gyanúsított Tátrai Miklós, valamint Császy Zsolt a vagyonkezelő értékesítési és jogi igazgatója. Mindketten előzetes letartóztatásban vannak.

Ezek mellett a székesfehérvári ügyészség közokirat-hamisítással vádolta meg Joav Blumot, mivel egy sukorói cím volt feltüntetve abban a szerződésben, amellyel Pest megyei telkét ajánlotta fel a Velencei-tavi telekért cserébe. Első fokon a jegyző állapította meg, hogy fiktív a cím. Ez után jutott tovább Joav Blum fellebbezései alapján az ügy a megyei közigazgatási hivatalhoz, majd a Fejér Megyei Bíróságra és a Legfelsőbb Bíróságra. A Legfelsőbb Bíróság októberben hozott döntést, és kimondta, a cím fiktív volt.

Amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport 2013 közepére 275 milliárd forintos költséggel King s City néven egy idegenforgalmi komplexumot hozott volna létre a Velencei-tó északi partján. A csoport tagja Joav Blum.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!