Magyarország

2010.12.12. 08:36

Átlagos téli esetszámmal dolgoznak a tűzoltók

<p>Országosan 132-szer hívták ki a tűzoltókat szombaton az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint. Elsősorban vizet kellett szivattyúzniuk vagy kidőlt fákat, ágakat eltávolítaniuk, de volt több olyan baleset is, ahol műszaki mentést kellett végezniük.</p>

A legtöbb eset Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyében volt, de a keleti országrészeken is volt dolguk a tűzoltóknak. A riasztások száma egyébként egy átlagos téli napnak megfelelő volt.

Pest megyében 28, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 20, Hajdú-Bihar megyében 16, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig 14 alkalommal kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak szombaton. A szivattyúzás és faeltávolítás mellett több megcsúszott, balesetet szenvedett járműhöz ki hívták őket.

Vasárnap hajnalban egy kamion fordult keresztbe Kunszentmártonnál a 44-es főúton, itt még dolgoznak a szakemberek, a munkálatok ideje alatt teljes útzár van. A balesetben senki sem sérült meg.

A Független Hírügynökség Jász-Nagykun-Szolnok megyei tudósítója arról számolt be: egy nap alatt négy centiméter hó esett a térségben, az utak havasak, latyakosak. Vasárnap reggelig 21 autót húztak ki az árokból a tűzoltók. Ezek a balesetek főképp azért történtek, mert az autósokat váratlanul érte a havazás. A tűzoltók minden esetben tudtak segíteni, a balesetekben senki nem sérült meg. A megyei katasztrófavédelem ügyeletese azt mondta, nincs kiemelten veszélyes terület, de mindenütt csúszósak az utak.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!