Magyarország

2010.12.06. 14:28

Többszörös koponyasérüléssel kezelik a szánkóbalesetben megsérült kislányt

<p>Többszörös koponyasérüléssel, a fővárosi Szent János Kórház intenzív osztályán kezelik azt a 8 éves kislányt, akit - egy kisfiúval együtt - szombaton gázolt el egy autós a Nógrád megyei Bercelen, miután szánkójukkal kicsúsztak az útra. Állapota súlyos, de kielégítő. Társa viszont továbbra is életveszélyes állapotban van - hangzott el a kórház sajtótájékoztatóján, hétfőn.</p>

Pintérné Gönczi Ágnes, az intézmény főigazgatója elmondta: jelenleg a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a kislány agyszövetei duzzadtak, de elképzelhető, hogy még hétfőn levehetik a gyermeket a lélegeztető gépről. Végtagtörése nincs, viszont zúzódásos sérülést többet is szenvedett. Nincs arra mutató jel, hogy maradandó sérülése lenne, így újabb operációra sincs szükség. Jelenleg altatásban tartják, azt egyelőre nem tudni, mikor mehet haza a kórházból - tette hozzá a főigazgató.

A fiú, aki a kislánnyal együtt szánkózott, a klinikai halál állapotában van. Őt a Heim Pál Gyermekkórházban kezelik.

A baleset szombat délután történt a Nógrád megyei Bercelen. A gyerekek szánkójúkkal becsúsztak egy arra haladó nő autója alá, a kocsi métereken át tolta maga előtt őket. A 7 éves kisfiú és a 8 éves kislány is életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

A helyszínen a történtek után körülbelül ötvenen gyűltek össze, lincshangulat alakult ki. A társaság egyik tagja ököllel ütni kezdett egy autóst, akinek nem volt köze a balesethez. Egy másik pedig a kocsiját rongálta meg. A 33 éves sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

A baleset és az utána történt bántalmazás körülményeit is vizsgálja a rendőrség.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!