Magyarország

2010.12.09. 07:02

Szökevényvonat Devecsernél - Népszabadság

<p>Mozdonyvezető nélkül gurult Devecsertől Tüskevárig a Balatoni Iparvasutak egy több mint 1000 tonnás szénszállító vonata - írja a Népszabadság.</p>

 A 198 méter hosszú szerelvényt a vasutasok kilenc kilométeren át futva és autóval üldözték, a mozdonyvezető meg is próbált átugrani rá egy kocsiról. Erről a mutatványról azonban lemondott, mert a vonat akkor már 30-40 kilométeres óránkénti sebességgel haladt. A 2009 végén, egy éve történt balesetben csak azért nem sérült meg senki, mert a szemből érkező gyorsvonat késett, így Kertán időben fel lehetett tartóztatni és félreállítani. Ha nem késik, egy kanyarban szembe rohan a tehervonattal. Az elszabadult tehervonatot végül úgy sikerült megállítani, hogy a devecseri forgalmista értesítette tüskevári kollégáit, akik féksarukat helyeztek a sínekre. A mozdonyvezető egyébként beismerte, hogy hibázott: nem fékezte be teljesen a vonatot megálláskor. A vonatot üzemeltető társaságnál is voltak hiányosságok, de azt már nem tudni, mi lett a felelősökkel.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!