Magyarország

2010.12.01. 15:48

Pintér Sándor: Aki rendőrre lő, viszonzásra számíthat

<p>Aki rendőrre lövést ad le, várhat a viszonzásra, ami célba talál - ezt mondta Pintér Sándor belügyminiszter, amikor több rendőrnek és civilnek adott át kitüntetést szerdán a minisztérium épületében.</p>

A tárcavezető jutalmat adott át - mások mellett - azoknak az egyenruhásoknak, aki részt vettek a múlt héten a kispesti bankrablók elfogásában.

Pintér Sándor beszédében hangsúlyozta, hogy egyre nagyobb igény van arra, hogy az országban rend legyen, a Belügyminisztérium pedig az elmúlt időszakban megmutatta, hogy ennek eleget lehet tenni. A tárcavezető itt példaként említette a kis értékű szabálysértések elkövetőivel szembeni fellépést, illetve a három csapás elnevezésű törvény életbe lépését.

A belügyminiszter arról is beszélt, hogy példamutatást vár a rendőröktől, a parancsnokoknak pedig az a feladatuk, hogy ennek lehetőségét megteremtsék. Az embereket pedig arra kérte, hogy bízzanak a rendőrségben.

Pintér Sándor a bűnözőknek azt üzente, hogy aki rendőrre kezet emel, a kezét a törvény fogja lehajtani és megbilincselni. Aki pedig rendőrre lövést ad le, az várhat arra, hogy az viszonzásra kerül és célba talál.

A belügyminiszter beszéde előtt - az országos rendőrfőkapitány és a fővárosi főkapitány bűnügyi helyettesének társaságában - több kitüntetést is átadott. Jutalmat kaptak - többek között - a kispesti bankrablók elfogásában közreműködő rendőrök, illetve a szombathelyi pénzszállító kirablásának megakadályozói. Pintér Sándor Bátorságért érdemjelet adott két fiatalnak. Az egyik a kispesti rablásnál, a másik pedig még augusztusban a Keleti pályaudvaron próbált meg egy rablót visszatartani. A fiatal közben életveszélyesen megsérült.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!