Magyarország

2010.12.17. 16:36

Pécsi egyetemi lövöldözés - tanúkat és szakértőket hallgattak meg

<p>Tanúkat és szakértőket hallgatott meg a bíróság a 2009 novemberében, a Pécsi Tudományegyetemen lövöldözésbe kezdett fiatalember pénteki tárgyalási napján, Pécsen. A fiatalember védője olyan orvosi szakvéleményt nyújtott be, amely szerint a vádlott az elmeállapota miatt súlyos fokban korlátozott.</p>

A pénteki tárgyalási napon, délelőtt 12 tanút hallgattak meg a Baranya Megyei Bíróságon, délután pedig hat szakértőt - mondta a Független Hírügynökségnek Hajdu István, a megyei bíróság szóvivője. A vádlott fiatalember védője egy általa két orvossal készíttetett szakvéleményt nyújtott be, amely szerint az áll, hogy a fiatalember súlyos fokban korlátozott. A bíróság később dönt arról, hogy a két orvost kirendeli-e szakértőként az ügyben. Ha igen, akkor a következő tárgyalási napra, február 4-re őket is beidézik.

A bíróság egyébként pénteken három sérültnél kiegészítő orvosszakértői vélemény elkészítését rendelte el, hogy kiderüljön, milyen súlyos egészségkárosodást szenvedtek, illetve, hogy van-e maradandó egészségkárosodásuk. Egy másik szakértői vizsgálatot azért rendeltek el, hogy van-e pszichés károsodásuk.

2009 novemberében egy gyógyszerész hallgató kezdett lövöldözni a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetben. Négy emberre lőtt rá, a lövöldözésben egy egyetemista meghalt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!