Magyarország

2010.12.06. 14:18

MSZP: Ne változzanak az abortusz szabályai!

<p>Az MSZP és a Baloldali Feminista Hálózat tiltakozik az alkotmány tervezett módosítása ellen, amely az abortusz ügyében megfosztaná az anyákat a választás jogától - hangzott el a két szervezet hétfői sajtótájékoztatóján.</p>

Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja szerint az első Fidesz-kormány által 10 éve megalkotott magzatvédelmi törvényhez nem lenne szabad hozzányúlni.

Az illegális abortuszok számát növelné, ha jelenlegi formájában fogadnák el az új alkotmányt - mondta hétfőn Kunhalmi Ágnes. Az MSZP elnökségi tagja szerint nem lehet világnézeti alapon alkotmányozni. Az ellenzéki politikus - a KDNP-re utalva - hozzátette: ilyen súlyú kérdésben nem volna szabad olyan pártnak megszólalnia, amelyre nem is lehetett tavasszal szavazni.

A Baloldali Feminista Hálózat vezetője aktív, szexuális felvilágosító kampányt követel a 25 év alattiak tájékoztatása érdekében. Alföldi Andrea ingyenessé tenné a fogamzásgátlókat és a művi terhességmegszakítást is.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!