Magyarország

2010.12.09. 13:54

Milyen anyagi örömöket hoz a Vénusz 2011-ben?

<p>2011 – a Vénusz éve. Az asztrológusok évezredek óta a Vénuszt nemcsak a szerelemmel hozzák kapcsolatba, hanem a pénzzel is. Te mire számíthatsz?</p>

2011 – a Vénusz éve. Az asztrológusok évezredek óta a Vénuszt nemcsak a szerelemmel hozzák kapcsolatba, hanem a pénzzel is. „A kis szerencse” bolygójaként emlegetik, de ha a „nagy szerencse bolygóval”, a Jupiterrel találkozik, akkor még a bajból is erényt kovácsol. A többi már azon áll, hogy az egyes csillagjegy szülöttei miként használják ki a vénuszi lehetőségeket.

KOS (március 21-április 20.)

A Mars az uralkodó bolygója, így természetes, hogy mindig kezdeményez. Elébe megy a dolgoknak. Bátor és vakmerő. Üzleti értelemben a Kos vállalkozó szellemű. Csak a rövid távú, gyorsan sikert hozó üzletek érdeklik, mert nincs türelme várni.

Izgalmas, feszültséggel teli esztendő előtt áll. De ezek már egészen más izgalmak, mint amiket az előző évben kellett megélnie. Akkor az egzisztenciájának megőrzése forgott kockán, most viszont a kiteljesedés okoz majd izgalmas perceket.
A Mars gyermekeként nem ismer akadályt, ellenfeleket, rengeteg jó ötlete van, hogyan szaporítsa a bevételét. Ezt az adottságát a Vénusz februárban és októberben különösen jutalmazza majd. Ekkor ugyanis új területeken próbálhatja ki a tehetségét és a szerencséjét. A munkát illetően nem kíméli magát. Anyagi helyzetét tekintve jó stratégiai játékos, és bár többet kell dolgoznia, mint az előző évben, a bevétele is jóval magasabb lesz a tavalyinál. De csak akkor élvezheti munkája gyümölcsét, ha ellen tud állni a csábító ajánlatoknak, és a még gyorsabb siker érdekében nem vesz fel kölcsönt. A kölcsön ugyanis ravasz üzleti csel. A magas kamatok adósságspirálba sodorhatják, és ezzel csökkenti az amúgy nagyszerű esélyeit. Ráadásul az év első felében több pénzhez jut majd, mint amennyi a napi megélhetéséhez kell, tehát ne legyen telhetetlen. Ezt a tartalékot kellene ügyesen kamatoztatnia.

Általában nagyon nem szereti, ha valaki ellentmond, ha óvatosságra inti, pedig érdemes volna meghallgatnia az aggályoskodók véleményét is. Márciusban és augusztusban ugyanis épp azok próbálják majd kijátszani, kihasználni, akik bólogatnak, mindenben igazat adnak. Ők épp a jóhiszeműségét próbálják meg kihasználni.

A Kos mindenből a legjobbat akarja magának. Szeret jól élni, és jól megjelenni. Ha meglát valamit, szívesen megveszi. De szerencsére mindig tudja, hol a határ. Inkább izgalmas kalandokra költi a pénzt, mint élvezeti cikkekre.

Szerencse: Az év során többször is üti markát „talált pénz”, vagyis olyan, amiért nem kell megdolgozni. Májusban mások ügyetlenkedése miatt jut kedvező pozícióba, novemberben nagyszerű ötletei hoznak a vártnál magasabb bevételt, de novemberben és decemberben akár a szerencsejátékokban is kipróbálhatja magát.

BIKA (április 21-május 20.)

A Vénusz az uralkodó bolygója, így 2011-ben kivételezett helyzetben érezheti magát. A szerencsét többször is tálcán kínálja majd az élet. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassa ki az esélyekből, vissza kell vennie a makacsságából. Rugalmasabban kell kezelnie a lehetőségeket.

Aki már akart üzletet kötni Bikával, vagy megpróbált pénzt kérni tőle, annak aligha kell magyarázni, mit is jelent a makacsság. Erősen kötődik az anyagi világhoz, annak javaihoz. Rengeteg fontolgatás után ad csak ki pénzt a kezéből. Biztonságra és tökéletességre törekszik, és ez a vágya elnyomja lelkében a kalandorszellemet. Azok a feladatok, üzletek vonzzák, amelyek már szilárd, erős alapokon nyugszanak. Hajlandó is, tud is keményen dolgozni, és életszemlélete, hogy „apró fillérből lesz a stabil forint”. Vagyis nem szívesen kockáztat. Inkább spórol és vár. Összefüggéseiben akarja látni a dolgokat, bosszantja, ha valami a háttérben zajlik – még akkor is, ha az a hasznára válhat.

Lehet, hogy az elmúlt hónapokban nagyon meg kellett húznia a nadrágszíjat. Talán mert valaki visszaélt a bizalmával, esetleg a munkahelyén voltak olyan átszervezések, amik egy kicsit háttérbe szorították, s ezzel anyagi helyzete romlott. Viszont 2011 első negyedében módjában áll, hogy változtasson. A karrierje ugyan mások jóindulatától függ, de emiatt ne érezze magát értéktelenebbnek. A véletlen olyan embereket hoz az útjába, akik nemcsak tanácsokkal látják el, de ajánlatot is tesznek. A javaslat első pillanatban talán megrettenti, mert merőben mást várnak öntől, mint amihez eddig szokott. De ha mer változtatni, akkor nemcsak érdekes új környezetbe kerül, hanem anyagi helyzete is látványosan javul. Ha marad minden a régiben, anyagilag akkor is javulásra számíthat, mert jó érzékkel veszi észre azokat az apró változtatási lehetőségeket, amelyek hosszú távon biztonságos bevétel-növekedést hozhatnak.

Szerencse: Fortuna májusban, illetve júliusban áll a Bikák mellé. Ekkor a véletlenek is a kezére játszanak. Nem annyira a szerencsejátékban, inkább az ingatlanpiacon juthat nem remélt bevételhez. S mivel ezt az évet a Vénusz uralja, ha lehet, ne csak a karrierjére gondoljon. Májusban a szerelemben is szerencsésen választ.

IKREK (május 21-június 21.)

A Merkúr gyermekeként szakadatlanul mozgásban van. Jön-megy, tárgyal, üzletel. A sikere szempontjából viszont mindig az a fontosabb, hogy kit ismer, mint az, hogy mit csinál, ugyanis a kapcsolatai révén jut mindig kedvező helyzetbe.

Az elmúlt időszakban gyakran megesett, hogy munkája gyümölcsét mások aratták le. Ez abból fakad, hogy képtelen megmaradni egy helyben. Mindenütt ott van, ahol történik valami, ahol információkat gyűjthet, és mivel gyorsan átlátja a dolgokat, hamar tud dönteni. Boldog, ha szóval tarthatja a környezetét, ha jól értesültségét csillogtathatja. Alaptermészetéből fakad, hogy mindent „elindít”, de semmit nem tud végigvinni. Ez azért baj, mert épp akkor unja meg a dolgot, amikor már a számla kiállítására kerülne sor.


Talán a Vénusz évében sikerül egy kicsit változnia. Nem kell a megszokás rabjává válnia, csak egy kis rendszert kell vinnie a hétköznapokba. Ha kevesebb lesz a kapkodás, az improvizálás, ha nem éri be félmegoldásokkal, és hajlandó végigvinni, amit elkezdett, akkor többször profitálhat a saját ötleteiből, mint az előző években. És akár a tőzsdén is próbálkozhat, mert ügyesen profitálhat gyors elemző képességéből.

Az év első felében talán még úgy érzi, hogy túl lassan formálódnak a dolgok, de a június meghozza a várva várt változást. Ekkor ugyanis a Vénusz épp az Ikrek jegyen vonul át. Ez pedig azt jelenti, hogy úgy érzi magát, mintha védőburok venné körül. Nem tudnak ártani a rosszakarók, sőt még saját figyelmetlensége vagy meggondolatlansága ellen is megvédi őrangyala. Stílusának köszönhetően egyre nagyobb népszerűségre tesz szert, így olyan megbízatásokat kap, amikről eddig csak álmodozott. Szeptemberben szakmájában, munkahelyi körülményeiben olyan változások várhatók, amelyek megint új fordulatot hoznak az életébe. És talán egy külföldi állást is megpályázhat. Amiatt ne aggódjon, hogy csak kicsit beszéli a nyelvet, mivel az Ikrek minden helyzetben könnyen feltalálja magát. A távoli környezetbe is hamar be tud illeszkedni. Erre gondoljon, amikor a választ sürgetik, és persze arra, mennyivel jobb anyagi körülmények közé kerülhet.

Szerencse: A lottón vagy a rulettasztal mellett talán csak az év végén söpörhet be kisebb-nagyobb összeget. Viszont Ámor egy olyan társsal ajándékozhatja meg, aki az Ikrek életmódhoz megfelelő anyagi hátteret biztosít. És ez többet ér a lottó ötösnél!

RÁK (június 22-július 22.)

2011-ben végre magára találhat. Bár világmegváltó dolgokat ekkor sem hajt végre, de a lelki nyugalmát megtalálhatja. A Vénusz hatása nemcsak a bevételeit növeli, hanem a biztonságérzetét is. Ha az év első felében kellően előkészíti az ügyeit, s nemcsak álmodozik a sikerről, hanem hajlandó is tenni érte, akkor a születésnapjával kezdődően új korszakot nyithat.

A védőpáncélos és érzékeny lelkű Rák legszívesebben ki se mozdulna az otthonából. Számára a mai változó világ kiismerhetetlen, ijesztő. S mivel nem tud helyezkedni, üzletelni, nem bírja elviselni a vállalkozással járó bizonytalanságot, számára a fix fizetés, egy jól kereső partner az álmok netovábbja.

Álmodozó és aggodalmaskodó. Még a legstabilabb munkahelyen, vagy legharmonikusabb kapcsolatban is attól fél, hogy utcára kerül, magára marad. Szívesen dolgozik nagyvállalatnál, mert úgy érzi, ott védettséget jelent a rendezett munkamenet. Nem vágyik reflektorfénybe, (bár márciusban és áprilisban erre is lehetősége nyílna. De hiába a bolygók háttértámogatása, továbbra sem szereti a kockázatot, nem is nagyon kezdeményez, inkább azt várja, hogy megmondják: mi a dolga. Azt becsülettel elvégzi, és bár zsörtölődik, hogy kevés a pénze, eszébe sem jut, hogy feladja egy bizonytalanabb, de jóval többet ígérő állásért.

Júniusban a Vénusz segíti a pénzügyeit, a Mars pedig kellő lendülettel ajándékozza meg. A Merkúr a kommunikációs lehetőségeit bővíti, így alighanem ez lesz az év legsikeresebb hónapja. Talán még korábbi elveit is hajlandó feladni egy jobban fizető vállalkozás kedvéért. S amint pénzhez jut, igyekszik is biztonságba helyezni. Forintról forintra gyűjtögeti össze a vagyonát, mert a meggazdagodás felé vezető úton minden anyagi akadály súlyos és hosszan tartó depressziót okozhat. Ha egyszer valamibe pénzt fektet, ahhoz az élete árán is ragaszkodik. Nem bírja elviselni a rövid lejáratú árváltozások körüli nyüzsgést, ezért inkább hosszú lejáratú ügyletekbe fekteti a pénzét.

Szerencse: Álmodozik ugyan a lottó főnyereményről, de ha megütné, alighanem belebetegedne az aggodalomba. Hogy most mi lesz! Ez a veszély 2011-ben nem fenyegeti. Viszont júniusban, szeptemberben és decemberben kisebb nyereményekre mégiscsak számíthat.

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23.)

A legkreatívabb az állatövi jegyek közül. Ügyesen tud bánni az emberekkel, így mások ötleteiből rengeteget profitálhat. Senki nem szereti nála jobban a pénzt, a fényűzést. Szeret semmiségekre, luxusra sokat költeni. És ezt 2011 decemberében meg is engedheti majd magának.

Karizmatikus jellem, aki már gyerekkorától hozzászokott, hogy sosem a mások által felállított játékszabályok szerint játszik. A szabályokat saját maga alakítja. Született úttörő, rengeteg önbizalommal, eredeti ötletekkel, vezetői készséggel. Az elmúlt esztendőt ugyan nem könyvelheti el a jók között, de ez nem keseríti. Tudja, hogy „ezért a körülmények, a környezet felelős”. 2011-ben viszont elemében lesz. Igyekszik alaposabban tájékozódni, és tanulva a kudarcokból, csak a legnagyobb lehetőségeket rejlő tervekre pazarolja az energiáját.

Márciusban bonyolult pénzügyi probléma miatt lesznek ugyan álmatlan éjszakái, ugyanis azt nem tudja eldönteni, mivel árt többet magának, ha tudomást sem vesz a hirtelen megváltozott helyzetről, vagy ha villámgyorsan cselekszik. Kitűnő szervező, és a véletlen is a kezére játszik, így áprilisra – csekély anyagi veszteség mellett – megint ura a helyzetnek. Májusban és júniusban a Vénusz mellett a Mars uralja tetteit. Nem is kíméli magát. A karrierjét fontosabbnak tartja mindennél, még az egészségénél is. Ez azért baj, mert ha kimerül, épp akkor vonja ki magát az eseményekből, amikor pedig a legtöbbet hozhatná ki a bolygók kedvező hatásából.

Mint mindig, 2011-ben is a július lesz a legsikeresebb hónapja. Az ekkorra elhatalmasodó munkamániája minden
eddiginél kedvezőbb profitot is ígér. Szeptemberben elképesztően magabiztossá válik. És ez segíti át azokon a nehéz pillanatokon, amikbe mások belebuknak. Kis lelkiismeret-furdalást ugyan érez majd, hogy a kollégái, üzlettársai kárán gyarapodik, de megnyugtathatja magát azzal, hogy „miért nem voltak ők a gyorsabbak, kreatívabbak” És ebben igaza van.

Szerencse: Olyan játékokban nyerhet pénzt, ahol a spekuláció szerepet játszik. A pókert például alighanem Oroszlánok találták ki. És ott szépen arathat is, főleg áprilisban és júliusban. De kicsit szerényebben decemberben is.

Szűz (augusztus 24-szeptember 23.)

Az eszméket a gyakorlat nyelvére fordítja. Nem vágyik a rivaldafényre, a háttérben jobban érzi magát. Nem álmodozik nagy vagyonról, de arra igen, hogy pénztárcájában mindig legyen annyi pénz, amennyire adott pillanatban szüksége van. De egy fillért sem ad ki fölöslegesen.

Ha egy teli pénztárca hever a lába előtt, nem hajol le érte, mert attól fél, hogy valaki meglátja, és rossz véleménnyel lesz róla. Ez jellemző a 2011-es évre, de az egész életére. Aggodalmaskodó természete miatt annyira retteg a kockázattól, hogy inkább lemond a haszonról, amire pedig könnyen szert tehetne. S megpróbál másokat is lebeszélni. Mindenkinek a negatívumokra hívja fel a figyelmét. Zord szemlélete, örökös kritikája miatt csak kevés barátja van. De a Vénusz még a Szüzeket is segíteni fogja, akár akaratuk ellenére is – így ön is sokkal jobb évet zár majd, mind gondolná.

A munkájában sikerül megszilárdítania mindazt, amit eddig elért, és a Vénusz hatására egy kicsit szelídül majd kemény kritikája, és többször is le tudja majd nyelni az utolsó pillanatban éles megjegyzéseit, fájó csipkelődését. Ez pedig előrelépést, elismerést hoz, ráadásul épp júliusban, amikor már az elbocsátástól, fizetéscsökkentéstől retteg. Augusztusban új területen is kipróbálhatja a tehetségét, de ez csak akkor válik előnyére, ha átmeneti megoldásról van szó. Mondjuk egyik kollégáját kell hosszabb távon helyettesíteni. Az viszont lelkileg is megviseli, ha sok pénzért, vagy emberért kell felelnie.

Októberben a változás ott lesz a levegőben, nem véletlen az a sok szóbeszéd, amit a folyósón hall majd. Elébe kell mennie a dolgoknak, és akkor a saját hasznára fordíthatja a felfordulást. Népszerűségének az tesz jót, ha kiáll a kollégái mellett, anyagi helyzetének pedig az, ha a főnökei elképzeléseit nem kritizálja, inkább elemző készségét latba vetve megpróbálja őket rávezetni tévedéseikre, hiszen kitűnő szeme van a részletekhez, és javaslatai, módszerei mindig szilárd tényekből erednek.

Szerencse: A szerencsejátékot fölösleges pénzkidobásnak tartja, ami a játék fenntartóinak zsebét tömi meg pénzzel, így nem is nagyon költ rá. Így nincs sok esélye a nyerésre.
A következő hat jegyre szóló előrejelzést holnap olvashatod!
Forrás: www.nana.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!